ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί δάκρυσε ο Ψινάκης, στην τελετή ορκωμοσίας του.

Θα σας βγάλω το λάδι, είπε στους συνεργάτες του

Με εμφάνιση υψηλής αισθητικής και χωρίς να αποχωρίζετια τα γυαλιά ηλίου του, καθώς μάλλον εξ’ αρχής ήταν συγκινημένος, ο Ηλίας Ψινάκης, έδωσε άλλη essence στην τελετή ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου, του Δήμου Μαραθώνα.

Ο νεοεκλογείς δήμαρχος έφτασε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Μιλτιάδης» στο Μαραθώνα με το πολυτελές αυτοκίνητό του συνοδευόμενος από στενό του συνεργάτη.

Ντυμένος με μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο, κίτρινη γραβάτα και κίτρινο μαντίλι στο πέτο και φορώντας τα κλασσικά αγαπημένα του γυαλιά Rayban δε σταμάτησε να χαμογελάει καθ΄όλη τη διάρκεια της τελετής. Στη συνέχεια πήρε το λόγο και μπροστά σε ένα πυκνό ακροατήριο εξήγησε γιατί επέλεξε τον συγκεκριμένο χώρο για να ορκιστεί: «Εδώ από την αφετηρία του Μαραθώνιου δρόμου, ξεκινά και η δική μου διαδρομή σήμερα για τα επόμενα πέντε χρόνια στο δήμο». Επιστρατεύοντας το γνωστό και ιδιαίτερο χιούμορ του έκανε αρκετές φορές αστειάκια με τον κόσμο ο οποίος τον χειροκροτούσε ακατάπαυστα.

Ο Ηλίας Ψινάκης σε πολλά σημεία της ομιλίας του επισήμανε τη διάθεσή του να πετύχει και να προωθήσει βάσει σχεδίου και οργάνωσης με τους στενούς του συνεργάτες πλάνων που να αφορούν στην ουσιαστική αλλαγή του παραδεισένιου όπως είπε χαρακτηριστικά Μαραθώνα. «Δε θέλω διχόνοια και μιζέρια, θέλω να είναι όλοι ενωμένοι και να πιστέψουν ότι βάλαμε, εγώ και οι συνεργάτες μου τις βάσεις για τα επόμενα πέντε χρόνια. Έχω απαγορεύσει στον εαυτό μου να λέει «ΘΑ» γιατί πιστεύω πως μόνο οι πράξεις μιλάνε. Δευτέρα λοιπόν, 1η  Σεπτέμβρη πιάνουμε δουλειά», είπε χαρακτηριστικά ενώ απευθυνόμενος στους συνεργάτες του τους ξεκαθάρισε πως θα τους βγάλει… το λάδι!

Ξεχωριστή στιγμή λίγα λεπτά μετά την τελετή ορκωμοσίας έμελλε να είναι το τετ α τετ που είχαν για λίγα λεπτά ο Ηλίας Ψινάκης και μία ψηφοφόρο του αρκετών Μαίων. Η 90χρονη Πηγή Σαφρά με το μπαστουνάκι της ήρθε στο σημείο της τελετής από πολύ νωρίς και παρά το γεγονός ότι μόλις προχθές είχε βγει από το νοσοκομείο, όπως είπε αποκλειστικά στο protothema.gr. Η κυρία Πηγή σημείωσε πως δε θα μπορούσε να λείπει από τη σημερινή πολύ σημαντική ημέρα για τον άνθρωπο τον οποίο αγαπά, εκτιμά και βέβαια «σταύρωσε» στις πρόσφατες εκλογές. Δηλώνει γοητευμένη από τον Ηλία Ψινάκη και του ευχήθηκε στην τρυφερή ολιγόλεπτη κουβέντα που είχαν να γίνει εκείνος μεγάλος και τρανός μέχρι και… πρωθυπουργός! Μάλιστα ο Ηλίας Ψινάκης συγκινημένος της έπιασε το χέρι γονατίζοντας στην εξέδρα και πήρε την ανθοδέσμη με τα λουλούδια που εκείνη του προσέφερε για να του ευχηθεί καλή θητεία.