ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο 42χρονος πανύψηλος καθηγητής στην Κρήτη!

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης εξήγησε πως έγινε η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του 42χρονου Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, ο οποίος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και ήταν άνθρωπος καθ όλα υγιής, αθλητικός και με ύψος περίπου 2 μέτρα.

Ο άτυχος καθηγητής αντιμετώπιζε την κατάστασή του μέσα στο σπίτι για ένα ορισμένο διάστημα μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή που του δόθηκε η οδηγία να μεταβεί στο νοσοκομείο όπου τις πρώτες ημέρες νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο καθώς ήταν ελεγχόμενη η κατάστασή του ενώ την περασμένη Δευτέρα αποφασίστηκε να διασωληνωθεί.

Όπως εξήγησε ο κ. Τζανάκης, «ήρθαμε αντιμέτωποι με μια επιπλοκή που έχει περιγραφεί σε αρκετούς Κινέζους, νέους ανθρώπους χωρίς νοσηρότητες καθώς και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, η οποία ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί, παρ ότι έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. Η επιπλοκή είχε να κάνει με την πνευμονική κυκλοφορία δηλαδή ένα είδος μαζικής θρόμβωσης των πνευμονικών αγγείων, με συνέπεια να μην ανταλλάσσεται οξυγόνο και να μην περνά αίμα από την δεξιά πλευρά της καρδιάς προς την αριστερή κυκλοφορία και να σταλεί στο σώμα του, στα υπόλοιπα όργανα δηλαδή ήταν ένα είδος μπλοκ», σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας.