ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί επιχείρησαν να κρυφτούν επιβάτες αιγυπτιακού αεροσκάφους που έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Αθήνα!

Το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας EGYPT AIR με 111 επιβάτες αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου από το Αεροδρόμιο του Καΐρου της Αιγύπτου με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα της Λιβύης, όμως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εκεί και μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες προσγείωσης του αεροσκάφους, ο κυβερνήτης του αιτήθηκε να προσγειωθεί εκτάκτως στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Μετά από συνεννόηση του εκπρόσωπου της αεροπορικής εταιρείας με εκπρόσωπο του αερολιμένα και λόγω της επιμονής άρνησης του κυβερνήτη να παραμείνουν οι επιβάτες εντός του αεροσκάφους έως ότου αναχωρήσει εκ νέου για τον αερολιμένα της Βεγγάζης, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, με την συνοδεία αστυνομικών και υπαλλήλων ασφαλείας του αερολιμένα.

Μετά τη διενέργεια ελέγχου ασφαλείας μεταφέρθηκαν στην αίθουσα πύλης αναμονής επιβίβασης Α23 του αερολιμένα όπου και παρέμειναν μέχρι τις 20:00 οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασης τους στο αεροσκάφος.

Κατά την παραμονή τους στην ανωτέρω αίθουσα, τέσσερις εκ των επιβατών, με σκοπό να παραμείνουν στη χώρα μας, επιχείρησαν να κρυφτούν σε τουαλέτα που υπήρχε στο σημείο, έγιναν όμως αντιληπτοί από τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν και πίσω στο αεροσκάφος.

Επιπλέον ένας εκ των αφιχθέντων επιβατών αιτήθηκε ιατρική βοήθεια, η οποία και του παρασχέθηκε από τους Ιατρούς του Κέντρου Υγείας Αερολιμένα, μετά το πέρας της οποίας επιβιβάστηκε και αυτός στο αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος αποχώρησε στις 21.05 για τον προορισμό του.