ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί γυρίζουν την πλάτη στην Σχολή Ευελπιδων

O πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας οραματίστηκε μία Στρατιωτική Σχολή η οποία θα αποτελούσε το φυτώριο για τους Ηγέτες του Ελληνικού Στρατού.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Από την εποχή που ο ίδιος ο Ιώαννης Καποδίστριας ονόμασε τους πέντε πρώτους σπουδαστές της Σχολής, Ευέλπιδες, μέχρι σήμερα πολλά έχουν γίνει. Βήματα προς τα μπροστά αλλά και άλλα που δεν φάνηκαν να είναι και τόσο επιτυχημένα. Απόφοιτοι της Σχολής την τίμησαν ή στην πορεία της ζωής τους έδειξαν πως μάλλον η Σχολή έκανε λάθος όταν τους επέτρεψε να αποφοιτήσουν.

Διαχρονικά όμως η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) αποτελούσε μία αξιοζήλευτη επιλογή για όσους νέους και νέες ήταν στην φάση της επιλογής Στρατιωτικής Σχολής την περίοδο που έδιναν πανελλήνιες εξετάσεις . Μία επιλογή για την οποία ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός και η κατάκτηση της εισόδου στην ΣΣΕ ήταν πολυπόθητη.

Αυτό εφέτος αυτό φαίνεται πως έχει αλλάξει. Έγκυρες πληροφορίες λένε πως ακόμα και παραμονή πρωτοχρονιάς την πύλη της ΣΣΕ αναμένεται να περάσουν επιλαχόντες. Τους λόγους πρέπει να τους αναζητήσουν οι αρμόδιοι. Δεν φαίνεται όμως να έχουν άδικο όσοι υποστηρίζουν πως πλέον η αγάπη για την στρατιωτική καριέρα δεν φτάνει όταν η ζωή που «υπόσχεται» ο στρατός δεν είναι αυτή που βιοποριστικά μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός νέου ή νέας, ιδίως αν σκέφτεται να δημιουργήσει οικογένεια.

Για την ιστορία αξίζει να θυμίσει κανείς πως οι υπόλοιποι Ευέλπιδες Τάξεως 2023 έχουν ήδη…ορκιστεί!