ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας άστραψε και βρόντηξε κατά ΣΥΡΙΖΑ

MHTROPOLITHS-FTHIOTIDAS-KATA-SYRIZA

Την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Φθιώτιδας έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καλούνται τα στελέχη της να μην συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις με αφορμή του εορτασμό του πολιούχου της Λαμίας και την απελευθέρωση της πόλης από τους Γερμανούς.

“Ο καθιερωμένος διπλός εορτασμός της 18ης Οκτωβρίου- εθνικός και θρησκευτικός- με έμφαση στο θρησκευτικό περιεχόμενο της επετείου, υποβαθμίζει την συμβολή των μαχητών του ΕΛΑΣ στην απελευθέρωση της Λαμίας και συσκοτίζει την ιστορική αλήθεια αποδίδοντας την απελευθέρωση της Λαμίας σε «θεία» επέμβαση” αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το lamiastar.gr από τον άμβωνα του Ιερού Ναού του Αγίου Λουκά, ο Μητροπολίτης Νικόλαος χαρακτήρισε το Σάββατο ως μέγα ατόπημα την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είναι κρίμα οι αντιρατσιστές να γίνονται οι χειρότεροι ρατσιστές σε θέματα εκκλησίας και πίστεως». Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την πολιτεία να πάρει θέση για το θέμα.