3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Γιατί προβληματίζουν τα νέα κρούσματα στην Κοζάνη

Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές με τις τελευταίες πληροφορίες να μιλούν για έξαρση στην Κοζάνη

Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι τα εννέα κρούσματα στην Κοζάνη είναι «ορφανά» γεγονός που κάνει πιο δύσκολη την ιχνηλάτησή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, ένας είναι κάτοικος Καστοριάς, τέσσερις κάτοικοι Κοζάνης, τρεις κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή ενώ ένας ασθενής είναι σερβικής καταγωγής. Από την ιχνηλάτηση που έγινε στον Σέρβο πολίτη διαπιστώθηκε ότι ήταν διερχόμενος και δεν έμεινε σε κάποιο κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμιόπουλο, όλα τα νέα θετικά κρούσματα του νομού Κοζάνης χαρακτηρίζονται «συμπτωματικά με ήπια έως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος». Τρεις ασθενείς εξ αυτών νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολούθηση.

Μεταξύ των εννέα νέων θετικών κρουσμάτων, τα δύο είναι εισαγόμενα από τη Σερβία, ενώ για τα υπόλοιπα επτά δεν αναφέρεται πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, ούτε επαφή με θετικό κρούσμα. «Τα συγκεκριμένα περιστατικά χαρακτηρίζονται ως ορφανά», τόνισε ο κ. Ρωμιόπουλος.