slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Γιατί σήμανε συναγερμό ακόμη και στη ΓΑΔΑ το κρούσμα σε δομή της Μαλακάσας!

Απολύμανση έγινε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ, καθώς Αφγανός που διέμενε στη δομή της Μαλακάσας και είχε βρεθεί εκεί για να καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί από το ΑΤ Ωρωπού που πήγε ο Αφγανός, ένστολοι που τον μετέφεραν στο Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, καθώς και πολλοί αστυνομικοί που ήταν στην υπηρεσία την ημέρα που βρέθηκε εκεί ο μετανάστης έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα, αν και είχαν λάβει μέτρα προστασίας.

Πρόκειται για Αφγανό μετανάστη που φιλοξενείται με την οικογένειά του στη δομή της Μαλακάσας, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ στις εγκαταστάσεις βρίσκεται και ειδική ομάδα του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί ιχνηλατήσεις.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Ανάστασης όταν ένας Αφγανός μαζί με τη σύζυγό του και το ανήλικο παιδί τους από τη δομή μεταναστών της Μαλακάσας πήγαν στο κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και κατήγγειλαν σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού τους από ομοεθνή τους.

Στη συνέχεια ο Αφγανός μετέβη στο ΑΤ Ωρωπού και μετά μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ, αλλά και στην ιατροδικαστική υπηρεσία στο Γουδή.

Ωστόσο επειδή ο άνδρας προερχόταν από δομή που ήταν σε καραντίνα, του έγινε τεστ για τον κορωνοϊό και βγήκε θετικό. Τότε σήμανε συναγερμός και αμέσως οι αστυνομικοί που τον μετέφεραν στο Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, πολλοί αστυνομικοί από το εν λόγω τμήμα, όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του στην ιατροδικαστική υπηρεσία στο Γουδή, αλλά και στο Κέντρο Υγείας στο Καπανδρίτι αποφασίστηκε να κάνουν τεστ για κορωνοϊό, ενώ τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα.