ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί το ελληνικό γιαούρτι είναι ανώτερο όλων και ξετρελαίνει τις ΗΠΑ

Το ελληνικό γιαούρτι έχει εδώ και χρόνια ανακηρυχθεί σε μια από τις κορυφαίες προτιμήσεις στο εξωτερικό, λόγω της υψηλής ποιότητάς του.

Πέρα, όμως, από το ελληνικό γιαούρτι υπάρχουν και άλλες χώρες που έχουν μπει δυναμικά στον χώρο της παραγωγής γιαουρτιού, με δημοφιλέστερα, μετά το δικό μας, το ισλανδικό αλλά και το αυστραλιανό. Το thrillist.com βάζει στο μικροσκόπιό του τα γιαούρτια αυτά ψάχνοντας να βρει τα δυνατά σημεία καθενός, τα σημεία εκείνα που τα κάνουν να αποκτούν φανατικούς αγοραστές.

Ελληνικό γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι καλύπτει πάνω από το 40% της αγοράς αυτού του είδους στην Αμερική, σύμφωνα με έρευνα του 2013 και όπως φαίνεται συνεχίζει να αναπτύσσεται. 

Οι διαφορές από τα άλλα: Περιέχει τις διπλάσιες πρωτεΐνες από αυτές που προσφέρουν τα παραδοσιακά γιαούρτια. Επιπλέον, σε σύγκριση με το ισλανδικό είναι αρκετά κρεμώδες.

Ισλανδικό γιαούρτι

«Skyr» αυτή είναι η ισλανδική λέξη για το γιαούρτι και κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια στο εμπόριο. 

Οι διαφορές από τα άλλα: Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι πως προσφέρει την μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης από κάθε άλλο γιαούρτι στην Αμερική. Σε σύγκριση με το ελληνικό είναι πιο ελαφρύ.

Αυστραλιανό γιαούρτι

Γνωστό ως το «δημοφιλές γιαούρτι» το αυστραλιανό θυμίζει περισσότερο παραδοσιακό γιαούρτι με μέλι. Οι ανάγκες όμως της αγορές έκαναν τους παραγωγούς να δημιουργήσουν και σειρά με απαλή κρεμώδη υφή, η οποία έχει φρούτα.

Οι διαφορές του από τα άλλα: Το μέλι του χαρίζει ένα μοναδικό γευστικό προφίλ, ενώ μπορεί να περιέχει περισσότερες πρωτινές από το παραδοσιακό.

Το παραδοσιακό

Στην Αμερική υπάρχουν αρκετές ετικέτες, οι οποίες παράγουν παραδοσιακό γιαούρτι. Θέλοντας να διευρύνουν την γκάμα τους και να κατανοώντας τι ζητά το κοινό δημιούργησαν και σειρά για όσους επιθυμούν κάτι πιο κρεμώδες. Φτιάχνεται είτε με αποβουτυρωμένο γάλα, είτε με 2% ή πλήρες.

Οι διαφορές με τα άλλα: Αντίθετα με τα υπόλοιπα μη στραγγιστά γιαούρτια, υπάρχει πληθώρα παραδοσιακών γιαουρτιών με κορεσμένο λίπος.

Διαβάστε επίσης: