3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Γιατί… ξεχνάμε την 29η Μαρτίου! Αυτό είναι το νέο χρονοδιάγραμμα «ξεκλειδώματος»

Παρά την επιθυμία της κυβέρνησης το λιανεμπόριο να ανοίξει στις 29 Μαρτίου, το σενάριο αυτό φαίνεται να «παγώνει» και το νέο ορόσημο για την επαναλειτουργία του θα πρέπει να θεωρείται η 5η Απριλίου.

Στο τραπέζι θα τεθεί και το θέμα της απελευθέρωσης των διαδημοτικών μετακινήσεων με το αυτοκίνητο. Το καλό σενάριο είναι η άρση των περιορισμών για τον κωδικό «6» στα SMS να αποφασιστεί για τις 29 Μαρτίου, ωστόσο και γι’ αυτό, τον τελευταίο λόγο τον έχει η πανδημία.

Ως τις 21 Απριλίου  ή το αργότερο στο τέλος του μήνα η βούληση είναι να ανοίξει και η εστίαση, αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους.

Η κυβέρνηση επενδύει στη μεγάλη διάθεση εμβολίων, τα οποία αναμένονται μέσα στον Απρίλιο. Η χώρα αναμένεται να λάβει 1.971.000 δόσεις, ενισχύοντας σημαντικά το εμβολιαστικό της πρόγραμμα, το οποίο είναι το βασικό «κλειδί» για την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

Ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 30 Απριλίου όλοι οι Έλληνες άνω των 60 ετών και όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά νοσήματα. Πρόκειται για τις ομάδες του πληθυσμού που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνουν το 75% των κλινών Μ.Ε.Θ.