3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατρός και δικηγόρος σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών και ωαρίων!

Μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών και εμπορίου ωαρίων πραγματοποίησε η δίωξη οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχωρώντας σε δώδεκα συλλήψεις εμπλεκομένων, μεταξύ των οποίων μια γιατρός και ένας δικηγόρος.

Αστυνομικοί είχαν θέσει σε κλοιό παρακολούθησης εδώ και μήνες τους κατηγορούμενους και με τον τρόπο αυτόν συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία για το πως οργανώνονται παράνομες υιοθεσίες κυρίως με παιδιά γυναικών από την Βουλγαρία και πως γίνεται το εμπόριο ωαρίων με γυναίκες που τα πωλούν σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, τα οποία στη συνέχεια τα μεταπωλούν, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Το κόστος της παράνομης ιδιωτικής υιοθεσίας έφτανε ακόμη και τις 25.000 ευρώ, περιλαμβάνοντας εκτός από την «τιμή» του νεογνού και τα έξοδα τοκετού, κ.ά. Ανάλογα με το φύλο του παιδιού και τα χαρακτηριστικά του ο «τιμοκατάλογος» διαφοροποιούνταν.

Εκτός από τους δώδεκα συλληφθέντες αντίστοιχες κατηγορίες αντιμετωπίζουν περισσότερα από 50 ακόμη άτομα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους διώξεις και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.