ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Γκάγκα: Νέοι χωρίς κανένα πρόβλημα χρειάζονται διασωλήνωση και άνθρωποι χωρίς προβλήματα χάνουν τη ζωή τους

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στα νοσοκομεία κρούει η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ενώ αναφερόμενη στην περίοδο του Πάσχα τόνισε πως τονίζοντας πως αν υπάρξει χαλάρωση μέτρων θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι ο συνολικός αριθμός των γενικών νοσηλευομένων στη χώρα είναι αρκετά υψηλός, σημειώνοντας πως πλέον στα νοσοκομεία νοσηλεύονται και πολλοί νέοι άνθρωποι.

«Έχουμε νέους ανθρώπους χωρίς κανένα πρόβλημα που χρειάστηκαν διασωλήνωση και έχουμε χάσει και ανθρώπους χωρίς προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κατάσταση έχει δυναμική να γίνει καλύτερη, αλλά δε μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Εξαρτάται από το πόσο προσέχουμε» πρόσθεσε.

Η κ. Γκάγκα τόνισε ότι αν υπάρξει χαλάρωση μέτρων για το Πάσχα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ενώ αναφερόμενη στο ενδεχόμενο απελευθέρωσης των μετακινήσεων, είπε ότι «ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να φύγουμε», προσθέτοντας πως «είναι πιο καλό να έχουμε ελευθερία και να τη χρησιμοποιήσουμε με μέτρο».