ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γνωστός δικηγόρος αντιμέτωπος με κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία

Δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος  δικηγόρου σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Ομόνοιας. Η σύζυγος του ποινικολόγου, επίσης δικηγόρος, δεν υπέβαλε μήνυση εναντίον του, αφού τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της υποστηρίζουν ότι τα τραύματά της προκλήθηκαν από πτώση από σκάλα. Ωστόσο, ο γιατρός που την εξέτασε και ειδοποίησε την αστυνομία, επιμένει ότι τα τραύματα προκλήθηκαν από ανθρώπινο χέρι.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τα ξημερώματα του Σαββάτου προς την Κυριακή η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από γιατρό ιδιωτικής κλινικής  για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, βρήκαν τον  δικηγόρο και τη σύζυγό του, η οποία ανέφερε ότι είχε πέσει από τις σκάλες. Ωστόσο, ο γιατρός επέμενε ότι τα τραύματα είχαν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι και όχι από πτώση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο γιατρός δήλωσε ότι η γυναίκα κατά τη διάρκεια της εξέτασης παραδέχθηκε ότι την είχε χτυπήσει ο άνδρας της, κάτι που όμως ανακάλεσε ενώπιον της αστυνομίας.

Το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης ενημέρωσε το Κέντρο της ΓΑΔΑ, και από εκεί το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας του Τμήματος Ομόνοιας. Εκεί ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας, ο οποίος ζήτησε τη σχηματισμό δικογραφίας. Ο γιατρός κατέθεσε πως τα τραύματα είναι από ανθρώπινο χέρι, ενώ οι δύο δικηγόροι επέμειναν πως προκλήθηκαν από πτώση, χωρίς κανένας από τους δύο να υποβάλει μήνυση.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, ο Εισαγγελέας ζήτησε τη σύλληψη του δικηγόρου. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών όπου του πήραν αποτυπώματα και φωτογραφίες.