3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γολγοθάς για τα άτομα με αναπηρία η μετακίνηση στην πόλη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το MEGA βρήκε τον νεαρό που δημοσιοποίησε το βίντεο ντροπή, στο οποίο έχει καταγραφεί οδηγός λεωφορείου να τον εγκαλεί που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο επειδή μετακινείται μόνος του στους δρόμους.

«Να πω την αλήθεια το πήρα στην πλάκα λίγο στην αρχή. Έλεγα χαχα οκ το λέτε για πλάκα, από μέσα μου το έλεγα αυτό. Φάνηκε όμως ότι δεν το έλεγε στην πλάκα. Εντάξει δε σοκαρίστηκα και πολύ, γιατί είναι πράγματα που συμβαίνουν πάρα πολύ» δήλωσε ο Χρήστος Μελέτης.

«Τα λεωφορεία είναι ο ορισμός του μη προσβάσιμου μέσου. Το είδατε στο βίντεο, δε λειτουργούσε και η ράμπα. Έπειτα είναι σημαντική η εκπαίδευση των οδηγών. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλα τα ανάπηρα άτομα. Δηλαδή και στο δρόμο μπορεί να μου πούνε, α, δεν έχεις κάποιο να σε συνοδεύει;», ανέφερε.

Και δεν είναι μόνο η προσβασιμότητα στα μέσα ενημέρωσης.

Η μετακίνηση των ανθρώπων με αμαξίδια στους δρόμους της πρωτεύουσας διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία τις περισσότερες φορές κι αυτό είναι κάτι που ο Χρήστος αναδεικνύει μέσα από τα προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Είναι πολύ δύσκολο να βγω ένα καφέ με τους φίλους μου, ειδικά τώρα που μικραίνει η μέρα, το βράδυ για να βγω έξω έχω παντού στο αμαξίδιο και στην τσάντα φωτάκια γιατί επειδή δεν υπάρχουν πεζοδρόμια κινδυνεύει η ζωή μου. Στη Νέα Ιωνία υπάρχουν αρκετές ελλείψεις ειδικά προσβασιμότητας. Αυτές οι ελλείψεις πρέπει να αντιμετωπιστούν, δοκιμάζω διάφορους τρόπους» δήλωσε.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA