ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται την Πέμπτη

Τη Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και ο δήμος Κορυδαλλού τελεί εν αναμονή των επόμενων κινήσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αλλαγή δικαστικής αίθουσας.  

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε συνάντηση που είχε με φορείς του Κορυδαλλού και βουλευτές της Β’ Πειραιά είχε αναφέρει ότι έχει δρομολογηθεί η δημιουργία νέα αίθουσας στο Εφετείο που θα είναι έτοιμη στις αρχές Σεπτέμβρη 2015, ενώ δεν είχε αποκλείσει και προτεινόμενες λύσεις για τις επόμενες συνεδριάσεις στο ενδιάμεσο διάστημα, εφόσον το ζητήσει η έδρα του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη έχει αποστείλει ήδη δυο επιστολές προς τον πρόεδρο των Εφετών Δημήτρη Μόκα, στις οποίες αναφέρει την ακαταλληλότητα του χώρου και ζητά την μετακίνηση σε άλλη αίθουσα.

Ο δήμος Κορυδαλλού αποφάσισε να εισηγηθεί στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά για την Πέμπτη το κλείσιμο των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται περιμετρικά των φυλακών, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί σταθμοί. Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν οι δημοτικές υπηρεσίες. 

Ο δήμαρχος του Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα παραστούν εκ νέου την Πέμπτη στη δίκη.

Για το πρωί της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί στη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη στο ύψος των φυλακών νέα συγκέντρωση από τον δήμο και φορείς του Κορυδαλλού αλλά και την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η οποία σε ανακοίνωση της επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Δικαιοσύνης γιατί δεν ορίζει νέα συνάντηση με τον κ. Κασιμάτη, την ΠΟΕΣΥ και τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: