ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Έλενα Ακρίτα ζήτησε συγγνώμη από τον Μπακογιάννη για την ανάρτηση με την δήθεν fake σύριγγα

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δεν άφησε αναπάντητη την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τον εμβολιασμό του, ενώ ταυτόχρονα φρόντισε να επαναλάβει το καθαρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού και της ανάγκης να πειστούν οι πολίτες.

«Υπήρξαν κάποια σχόλια, όπως για παράδειγμα της κυρίας Ακρίτα, στο οποίο όμως δεν έχουμε λόγο να δώσουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Αλλωστε οι σχέσεις μου με την κυρία Ακρίτα είναι αμοιβαίας αγάπης, αμοιβαίας εκτίμησης, αμοιβαίου σεβασμού και η κριτική που προέρχεται από την κυρία Ακρίτα είναι μάλλον προβλεπόμενη έως και αδιάφορη πλέον…» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια τόνισε: «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε μια μάχη, που υπερβαίνει κόμματα, ιδεολογίες και πρόσωπα, για τον εμβολιασμό. Οχι μόνο να μην υπονομεύουμε τον εμβολιασμό, όπως έγινε, αλλά να εξηγήσουμε -χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο, χωρίς να χαρακτηρίζουμε και χωρίς να γινόμαστε είρωνες– ότι είναι ένα δώρο της επιστήμης».

Ο Δήμαρχος της Αθήνας μίλησε για την διάσταση του επιστημονικού επιτεύγματος, το κίνημα των αντιεμβολιαστών και τη συγκροτημένη προσπάθεια που χρειάζεται για να πειστούν όλοι οι πολίτες για τη σημασία του εμβολιασμού.

«Μιλάμε για ένα επιστημονικό επίτευγμα αντίστοιχο με του Apollo 11, όταν πατήσαμε στο φεγγάρι το 1969» και συνέχισε «Αυτό το δώρο της επιστήμης δεν είναι ούτε του Μητσοτάκη, ούτε της ΝΔ, ούτε του Τσίπρα ή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι όλων μας. Και επειδή υπάρχει ένα κίνημα, το βλέπετε και στο διαδίκτυο, με αρνητές του εμβολιασμού, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μια συγκροτημένη, ψύχραιμη, νηφάλια, προσπάθεια να πείσουμε για τη σημασία που έχει ο εμβολιασμός για όλους μας. Χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο, χωρίς να προσβάλλουμε».

Ζήτησε συγγνώμη η Ακρίτα έπειτα από τις τοποθετήσεις γιατρών που την «ακύρωσαν»

Την Τρίτη η Έλενα Ακρίτα ζήτησε με νέα ανάρτησή της συγγνώμη από τον Δήμαρχο Αθηναίων. «Δεν πόνεσε η ένεση, με εμβολίασαν με το καπάκι #not. Κύριε Κώστα Μπακογιάννη σάς οφείλω μια ειλικρινή συγγνώμη» έγραψε η δημοσιογράφος. Στην πρώτη της ανάρτηση, η δημοσιογράφος είχε αναφέρει: «Μην τηλεφωνείτε άλλο έχουμε νικητή. Ο κ. Μπακογιάννης εμβολιάζεται με καπάκι στη σύριγγα από νοσοκόμα χωρίς γάντια και ο Ιονέσκο αυτοκτονεί». Τη συγκεκριμένη ανάρτηση «κατέβασε» λίγο αργότερα, έπειτα από τοποθετήσεις γιατρών που την «ακύρωσαν».