3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η «αιχμή» Παναγιωτόπουλου και η απάντηση του Μαξίμου

To ότι υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας είναι κάτι που ακούγεται εδώ και πολύ καιρό, όπως και το ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να αναλάβει τον απευθείας συντονισμό των δύο Υπουργείων.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Μία φράση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου έρχεται να επιβεβαιώσει πως υπάρχει θέμα, καθώς όπως είπε στην Βουλή, φανερώνοντας τουλάχιστον δυσαρέσκεια, δεν είναι αυτός ο αποκλειστικά αρμόδιος για να εκφράσει την κυβερνητική γραμμή στα ελληνοτουρκικά.

«Έχουμε δε δηλώσει ευθαρσώς με πολύ σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» μας σε περίπτωση που η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας οξυνθεί και με άλλες πράξεις. Άρα δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω από αυτό, άλλωστε δεν είμαι και αποκλειστικά αρμόδιος να το κάνω» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Υπουργού, που δείχνει πως τα προβλήματα επικοινωνίας είναι υπαρκτά.

Για αυτό και με στόχο να πάψουν και οι δυσαρέσκειες και οι παραφωνίες, όπως ακούγεται, τον ρόλο του συντονιστή για να αποφευχθούν «κρίσεις» όπως έγινε και με τις δηλώσεις για τον Έβρο παίζει πλέον ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος.