ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η απάντηση της ΔΕΗ, για την οικογένεια του αδικοχαμένου 19χρονου οπλίτη: Θα γίνει άμεσα προσπάθεια να στηρίξουμε την οικογένεια στο πλαίσιο που μας επιτρέπει ο νόμος.

δεη-προκηρυξη1

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΔΕΗ, στο ρεπορτάζ, για την αναλγησία του κράτους απέναντι στην τραγική οικογένεια του 19χρονου οπλίτη, Φώτη Ανδρικόπουλου, που έχασε τη ζωή του σε πεδίο βολής, στο Βόλο, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης και σύμφωνα με την σπαρακτική επιστολή της αδελφής του αφενός φορολογήθηκε το ποσό της αποζημίωσης για το θάνατό του, αφετέρου τους έκοψαν το μειωμένο τιμολόγιο του ρεύματος.

Η ΔΕΗ, νομικά ήταν υποχρεωμένη όπως αναφέρει να προβεί σε αυτήν την ενέργεια, καθώς «το μειωμένο τιμολογιο για τους πολύτεκνους θεσπίστηκε με απόφαση της Επιτροπής Τιμών και Εισοδημάτων με αρ. 2153/3496 και με βάσει αυτή ορίστηκε πως δικαιούχοι του τιμολογίου είναι οι πολυτεκνες οικογένειες με 4 προστατευόμενα τέκνα και άνω».

«Η ΔΕΗ πάντα οφείλει να εφαρμόζει τις αποφάσεις της Πολιτείας».

Ωστόσο όπως αναφέρει θα γίνει άμεσα προσπάθεια «να στηρίξουμε την οικογένεια στο πλαίσιο που μας επιτρέπει ο νόμος αλλά και οι διαδικασίες μας για τη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών μας».