ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΔΕΗ διαψεύδει «Δεν θα κόψουμε το ρεύμα σε 700.000 οικογένειες»

Η ΔΕΗ Α.Ε. διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα περί 700.000 εντολών αποκοπής ηλεκτροδότησης και προφανώς δεν γίνεται αποκοπή σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και σε όσους έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και το έχουν δηλώσει στη ΔΕΗ Α.Ε.

Ωστόσο, έχουν ήδη προχωρήσει σε 15.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρεών το τελευταίο δεκαπενθήμερο ο διαχειριστής του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ύστερα από εντολές της ΔΕΗ, η οποία αυστηροποιεί τη στάση της έναντι των οφειλετών. Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία και για τις ρευματοκλοπές, φαινόμενο που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια ακόμη και από καταναλωτές με κατά τεκμήριο μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Νίκος Χατζηαργυρίου ανέφερε σήμερα σε εκδήλωση της εταιρείας ότι οι εντολές διακοπής λόγω χρεών διαμορφώνονται σε νέα επίπεδα – ρεκόρ της τάξης των 100.000 τον τελευταίο μήνα (από 60.000 – 70.000 που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ πριν 5 – 6 χρόνια). Λόγω του μεγάλου όγκου των εντολών διακοπής ο διαχειριστής είναι σε συνεννόηση με τους εργολάβους για αύξηση των συνεργείων που εκτελούν τις σχετικές εργασίες.