ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η διοίκηση δεν έκανε τη δουλειά της» λέει για το «Έλενα» η Παγώνη

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο «Έλενα» μετά την καταγγελία των εργαζομένων πως εδώ και ημέρες το κεντρικό κτίριο Α είναι χωρίς θέρμανση μίλησε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη στο Mega, σημειώνοντας πως «είναι ένα νοσοκομείο το οποίο εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι γνωστό πως χρειάζεται σοβαρή συντήρηση, να πέσουν πολλά χρήματα».

«Υπάρχει υπευθυνότητα. Αυτές οι καταστάσεις υπήρχαν καιρό και θα έπρεπε η διοίκηση του νοσοκομείου να το είχε προβλέψει και να έχει γίνει συντήρηση. Δεν μπορείς να εγκαταλείπεις τα κτίρια αυτά και να σου λένε οι εργαζόμενοι «υπάρχει πρόβλημα»».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν καταγγελίες και για άλλα νοσοκομεία που έχουν προβλήματα, όπως της Νίκαιας, που έχουμε καταγγείλει εδώ και έναν χρόνο ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Η διοίκηση των νοσοκομείων θα πρέπει να απαιτήσουν τα λεφτά για τα έργα».

«Η διοίκηση του Νοσοκομείου »Έλενα» δεν έκανε τη δουλειά της. Όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα, ο διοικητής πρέπει να τα μεταφέρει στο υπουργείο», τόνισε στη συνέχεια η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στο γυναικολογικό και μαιευτικό νοσοκομείο «Έλενα» το κεντρικό κτίριο έχει μείνει από τις 17 Νοεμβρίου χωρίς θέρμανση. Την εικόνα εγκατάλειψης κατήγγειλαν γιατροί και νοσηλευτές του Ιδρύματος και με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καρατομήθηκε η διοικήτρια του νοσοκομείου.

Δείτε όσα είπε η Ματίνα Παγώνη στο MEGA