3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η δραματική έκκληση και το ανατριχιαστικό όνειρο της μάνας αγνοούμενου στη Ναυπακτία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με τον 44χρονο Παναγιώτη Κυριαζή, για τον εντοπισμό του οποίου έχει σημάνει κινητοποίηση ολόκληρων χωριών στην Ορεινή Ναυπακτία.

Η κυρία Βασιλική, βιώνει τους τελευταίους μήνες την αγωνία μίας μάνας, που ψάχνει να μάθει την αλήθεια για το που βρίσκεται ο γιος της. Συγκινημένη μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ».

«Τον βλέπω κάθε βράδυ τον Παναγιώτη στον ύπνο μου. Είναι χωρίς παπούτσια κάτω από μία συκιά… Είναι ένα πονεμένο παιδί. Έπαθε το τροχαίο και δεν έφτιαξε τη ζωή του, έμεινε ανύπανδρος. Τρεισήμισι μήνες στο νοσοκομείο και μετά έκανε φυσιοθεραπείες. Κατάφερε να περπατήσει και ο γιατρός μας είπε να μην τον φοβόμαστε, αλλά θα έχει κάποια κενά μνήμης. Ήταν μόλις 22 χρόνων όταν έπαθε το ατύχημα.»

Στην εκπομπή μίλησε και η αδελφή του αγνοούμενου από το σημείο που χάθηκε.

«Εκείνη την ημέρα μετά το πέρα της λειτουργίας, είχε πάει στην πλατεία στο γλέντι που είχαν διοργανώσει οι χωριανοί. Πέρασε καλά, γέλασε, χόρεψε κιόλας. Μετά επιστρέψανε στο σπίτι, το απόγευμα σηκώθηκε και πήγαν με τη μητέρα μας να πάρουν νερό από μία πηγή κοντά στο σπίτι. Αργότερα ο Παναγιώτης είπε πως θα πήγαινε μια βόλτα περιμετρικά του χωριού και θα επέστρεφε. Όταν πέρασε η ώρα, και δεν είχε γυρίσει, ανησύχησαν και άρχισαν να τον ψάχνουν. Λόγω του ατυχήματος είχε παροδική αμνησία και μπορεί να έλεγε πως θα πήγαινε σ’ ένα μέρος και να πήγαινε κάπου αλλού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η χαροκαμένη μάνα περιμένει καρτερικά πρωί – βράδυ στο σπίτι όπου έμενε με τον πολυαγαπημένο της γιο, για κάποιο νέο του ή μήπως ανοίξει η πόρτα και επιστρέψει.

«Περιμένω να χτυπήσει η πόρτα. Την αφήνω ανοιχτή το βράδυ. Δεν την κλειδώνω μήπως και επιστρέψει ο Παναγιώτης. Κάτι κακό πρέπει να βρήκε στο δρόμο του για να μην έχει γυρίσει. Δεν ξέρω τι να πω, φοβάμαι πολύ. Ξυπνήσαμε το πρωί και φύγαμε από ‘δω με τον Παναγιώτη και τον αδελφό μου. Πήγαμε στο χωριό, στην εκκλησία και στη συνέχεια γυρίσαμε στο σπίτι για φαγητό. Το απόγευμα ο Παναγιώτης έφυγε και νόμιζα πως θα έκανε μία βόλτα και θα γυρνούσε. Έψαξε όλος ο κόσμος, μπορεί και πάνω από χίλια άτομα να τον αναζήτησαν τόσες ημέρες. Και κυνηγοί τον έψαξαν, που πήγαν μετά, αλλά τίποτα. Που πήγε το παιδί; Πέρασε κάποιο αυτοκίνητο και τον πήρε;», αναρωτήθηκε η κυρία Βασιλική.

«Ήταν το καλύτερο παιδί ο Παναγιώτης μου. Τον ήξερε όλος ο κόσμος και όλοι ρωτάνε, όλοι κλαίνε, δεν ξέρω τι να πω πια. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει γίνει. Δεν μπορεί να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε», πρόσθεσε.

Μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της και κρατώντας τη φωτογραφία του παιδιού της, κάνει έκκληση σε όποιον τον έχει δει, να πάρει έστω ένα τηλέφωνο.

«Να πω μόνο, όποιος έχει ψυχή, να πει ό,τι είδε ή ό,τι ξέρει. Να τα πει όλα. Μόνο αυτόν είχα παρεούλα, δεν είχα άλλον. Μόνο τον Παναγιώτη μου…».