ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Η εκτίμηση του Χαράλαμπου Γώγου για το πότε θα ξεμπερδέψουμε με τον κορωνοϊό

Στη μετάλλαξη Όμικρον αναφέρθηκε ο Χαράλαμπος Γώγος, εκφράζοντας παράλληλα, την αισιοδοξία του ότι το 2022 η πανδημία θα ελεγχθεί.

«Υπάρχει πλημμύρα περιστατικών και τεράστια έξαρση παγκοσμίως. Ανεξάρτητα από τη νοσηρότητα της Όμικρον, που φαίνεται να είναι ελαφρύτερη, θα δημιουργηθεί πίεση στο σύστημα υγείας, θα αρρωστήσουν ασθενείς, και κάποιοι πιο σοβαρά, όπως οι ηλικιωμένοι ή οι ανεμβολίαστοι. Επομένως, θα έχουμε ένα διάστημα που θα πιεστεί το σύστημα» δήλωσε αρχικά ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, στη συνέχεια εξήγησε πως υπάρχουν και θετικά μηνύματα, επισημαίνοντας ότι «φαίνεται πως τα πράγματα είναι καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο στέλεχος».

«Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων μιας νόσου που προκαλεί ήπια συμπτώματα, μαζί με τα εμβόλια συμβάλει στην αύξηση της ανοσίας της αγέλης. Να καταλήξουμε δηλαδή, σε ένα σύστημα ενδημικής νόσου. Έχουμε πολλά όπλα που μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να γίνει αυτό, όπως τα χάπια και οι θεραπείες. Πιστεύω ότι μέσα στο 2022 μπορεί να συμβεί αυτό, μπορεί και μέχρι το καλοκαίρι», ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας.

Δείτε όσα είπε