ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του πιστολέρο

pistolero-mikrolimano

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλει η Αστυνομία προκειμένου να συλλάβει τον ιδιαίτερα επικίνδυνο κακοποιό, ο οποίος τραυμάτισε με Καλάσνικοφ 15 άτομα στο Μικρολίμανο τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο 31χρονος Αλβανός κρύβεται, ωστόσο οι Αρχές φοβούνται ότι αν εγκλωβιστεί μπορεί να προκαλέσει μακελειό καθώς αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή. Χθες, βρέθηκε το τζιπ του Αλβανού το οποίο είχε τεθεί υπό επιτήρηση προκειμένου ο δράστης να συλληφθεί όταν θα πήγαινε να το πάρει, αλλά δεν εμφανίστηκε και παρελήφθη προκειμένου να εξεταστεί για τυχόν στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Την ίδια ώρα είναι έτοιμη η τροποποιητική διάταξη για την αλλαγή του νομικού πλαισίου για τα προσωπικά δεδομένα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά το πρωτοφανές νομικό κώλυμα στη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του μανιακού που πυροβόλησε νέους ανθρώπους αδιακρίτως, την ώρα που διασκέδαζαν.

Σήμερα αναμένεται να δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα η φωτογραφία του πιστολέρο. Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι εισαγγελείς μπορούν να εκδίδουν, άμεσα, διατάξεις δημοσιοποίησης των στοιχείων κατηγορουμένων μόνο όταν αντιμετωπίζουν κατηγορίες που συνδέονται με τα αδικήματα της τρομοκρατίας, της γενετήσιας ελευθερίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Η φωτογραφία του Αλβανού δεν μπορούσε να δημοσιοποιηθεί, σύμφωνα με την imerisia.gr, καθώς η σχετική νομοθεσία προβλέπει την επίδοση της σχετικής δικαστικής απόφασης για τη γνωστοποίηση των προσωπικών δεδομένων του στην κατοικία του και εάν δεν βρεθεί στη διεύθυνση κατοικίας του πρέπει η απόφαση να θυροκολληθεί στη διεύθυνση της τελευταίας γνωστής διαμονής του, έτσι ώστε να μπορεί να προσφύγει με ένσταση κατά της απόφασης.