ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΥΔΑΠ προχώρησε σε κατασχέσεις για χρέη Δήμων

eydap-dhmoi

Σε καταγγελίες ότι η ΕΥΔΑΠ κατάσχει τραπεζικούς λογαριασμούς δήμων για χρέη προς αυτήν, προχώρησαν χθες 10 δήμαρχοι της Αττικής που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Α. Βασιλόπουλος, η ΕΥΔΑΠ κατάσχεσε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου θέτοντας υπό αμφισβήτηση ακόμη και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, ενώ ο δήμος προσπαθεί να έρθει σε διαπραγμάτευση με την ΕΥΔΑΠ για οφειλές 165.000 ευρώ που χρονολογούνται από το 2003.

Όταν ο δήμος απευθύνθηκε στο ειδικό τμήμα που έχει δημιουργήσει η ΕΥΔΑΠ για τις οφειλές των ΟΤΑ, σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, οι αρμόδιοι απαίτησαν 30.000 προκαταβολή και ρύθμιση του υπόλοιπου χρέους σε 18 δόσεις. Όπως είπε ο κ. Βασιλόπουλος ανάλογες τακτικές ακολουθήθηκαν στο παρελθόν στον δήμο Καισαριανής και στον Δήμο Περάματος.

Πριν από δύο μήνες απειλήθηκε με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ο Δήμος Βούλας-Βάρης Βουλιαγμένης, που στη συνέχεια διευθέτησε το ζήτημα καταβάλλοντας άμεσα 120.000 ευρώ από το συνολικό χρέος.