ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΓΑΔΑ στέλνει στο ΕΚΑΒ αστυνομικούς για εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες

Eκπαιδευτικό πρόγραμμα σε αστυνομικούς από το ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής Υποστρατήγου κ. Μαντζιώκα Αστέριου, πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 9 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα καταρτισμένο από το ΕΚΑΒ, στο αμφιθέατρο των εγκαταστάσεών του.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε θέματα βασικής υποστήριξης της ζωής, χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, αντιμετώπιση τραυματισμών και παροχή Α’ Βοηθειών σε επείγοντα παθολογικά περιστατικά.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν αστυνομικοί που υπηρετούν σε διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο προλόγισε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου Νικόλαος, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας των δύο υπηρεσιών στον χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που αμφότερες καλούνται να διαχειριστούν ως υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

Ακολούθησε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. Μαντζιώκας Αστέριος, απευθύνοντας ευχαριστίες στον κ. Παπαευσταθίου για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος.

Τόνισε και ο ίδιος τη σπουδαιότητα αυτής της εκπαίδευσης για το αστυνομικό προσωπικό, αναφέροντας παράλληλα προσωπικές του εμπειρίες και ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να επιδείξουν ζήλο και ενδιαφέρον, καθώς οι γνώσεις που θα αποκομίσουν μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες για την ανθρώπινη ζωή.