ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Huffington Post αποθεώνει τον Γιάννη Μπουτάρη- δείτε γιατί «είναι η ελπίδα της χώρας μέσα στην κρίση

γιαννης μπουταρης

Έναν χρόνο μετά το αφιέρωμα για τους δημάρχους που ξεχωρίζουν για το έργο και τις «επιδόσεις» τους στις ΗΠΑ, η Huffington Post έκανε τον γύρο του κόσμου και βρήκε τους δημάρχους, που αλλάζουν τις πόλεις τους «με στυλ και ενθουσιασμό».

Στο άρθρο «γνωρίστε τους δημάρχους που μεταμορφώνουν τις πόλεις τους» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είναι πρώτος στη λίστα, με τη Huffington να αποθεώνει τον πολιτικό με το διαμαντένιο σκουλαρίκι, για το έργο του εν μέσω κρίσης.

«Ενώ η Ελλάδα ακροβατεί από κρίση σε κρίση τα τελευταία χρόνια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν, πως αν υπάρχει μία αχτίδα ελπίδας για το ελληνικό έθνος, έχει πάρει τη μορφή του Γιάννη Μπουτάρη, του δημάρχου της συμπρωτεύουσας, της Θεσσαλονίκης».

«Ο Μπουτάρης μπορεί να μην έχει την εμφάνιση του παραδοσιακού πολιτικού. Φοράει βραχιόλια, που αγόρασε από πλανόδιους κι ένα διαμαντένιο σκουλαρίκι, ενώ έχει και τατουάζ, αλλά αντιμετώπισε τρομακτικές προκλήσεις, με την τόλμη ενός πεπειραμένου άνδρα, που χαράσσει πολιτική».

«Παρότι  κληρονόμησε έλλειμμα 100 εκατ. ευρώ όταν ανέλαβε το 2011, ισορρόπησε τον προϋπολογισμό της πόλης, ξαναζωντάνεψε τον τουρισμό και συγκρούστηκε με την εκτεταμένη διαφθορά. Αν ο Μπουτάρης συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση, ίσως καταφέρει να ξανακάνει τη Θεσσαλονίκη την ακμάζουσα βυζαντινή πόλη που ήταν κάποτε και να εμπνεύσει την υπόλοιπη Ελλάδα», αναφέρει η Huffington Post.