ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κύπρος «δείχνει τα δόντια της» – Εντυπωσιακές εικόνες

Με την ολοκλήρωση της Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας της Εθνικής Φρουράς με την επωνυμία «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2020», η οποία «έτρεξε» επί πενθήμερο, η Κύπρος στέλνει το δικό της μήνυμα στην Τουρκία. Έτσι ο άξονας Ελλάδας – Κύπρου «δείχνει τα δόντια του», τα οποία όπως είπε ο Υπουργός Άμυνας αν προκληθεί θα τα χρησιμοποίησει.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε εχθρική ενέργεια σε ουρανό, γη και θάλασσα είναι η Κύπρος. Το μήνυμα με αποδέκτη την Τουρκία έρχεται μετά το μπαράζ νέων προκλητικών δηλώσεων και την ανάρτηση απίθανων χαρτών που ούτε λίγο ούτε πολύ «προειδοποιούν» πως έρχεται νέα καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου από την Άγκυρα.

Η άσκηση, που γίνεται τα τελευταία 7 χρόνια, εμπλέκει το σύνολο των Δυνάμεων της Κύπρου σε απαιτητικά σενάρια.Ειδικότερα, στο πλαίσιο της άσκησής εξετάστηκαν αντικείμενα που αφορούσαν στην επιβιωσιμότητα των Μονάδων, την εκτέλεση συνδυασμένων και διακλαδικών επιχειρήσεων για αντιμετώπιση τόσο συμβατικών όσο και ασύμμετρων απειλών και την υποστήριξή τους κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων σε θέματα Διοικητικής Μέριμνας.

Τα αποτελέσματα της άσκησης ικανοποίησαν απόλυτα τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη οι οποίοι και έδωσαν συγχαρητήρια στο προσωπικό για τις επιδόσεις του και διαπίστωσαν το υψηλό ηθικό που υπάρχει.