ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η οικογένεια του σμηναγού Μπαλταδώρου που σκοτώθηκε το 2008 έστειλε στεφάνι για τον σμηναγό Τσιτλακίδη

Τραγικές στιγμές στο χωριό Γρανίτης Νευροκοπίου όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης, σμηναγός – κυβερνήτης του μαχητικού Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας, καθώς σήμερα φίλοι και συγγενείς θα του πουν το τελευταίο αντίο.

Η κηδεία αναμένεται να γίνει στις 12.00 ενώ η σορός του θα μεταφερθεί δύο ώρες νωρίτερα στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Η εκκλησία που θα γίνει η κηδεία του 31χρονου πιλότου έχει γεμίσει από νωρίς το πρωί με στεφάνια. Ένα από αυτά που ξεχωρίζουν είναι εκείνος της οικογένειας του Γιώργου Μπαλταδώρου, πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά την συντριβή του αεροσκάφους το 2018

Μία κάσκα, ένα κιτ επιβίωσης και μια μικρή σωστική λέμβος ήταν αυτά που βρήκαν οι διασώστες ανάμεσα στα συντρίμμια του Mirage 2000-5 τον Απρίλιο του 2018. Ήταν το μαχητικό αεροσκάφος το οποίο κυβερνούσε ο αδικοχαμένος σμηναγός με καταγωγή από το Μορφοβούνι Καρδίτσας που υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος του Γιώργου Μπαλταδώρου έπεσε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σκύρου.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, που είχε 940 ώρες πτήσης, είχε φύγει για αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών και επιστρέφοντας έγινε το κακό.

Στην είσοδο του χωριού του έχει τοποθετηθεί ένα mirage F1 προς τιμήν του.