slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ώρα της απολογίας του προπονητή για τους 5 βιασμούς των ανήλικων αθλητριών

Στην ανακρίτρια για την υπόθεση του βιασμού των πέντε αθλητριών αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο 44χρονος προπονητής ταε κβον ντο από την Ηλιούπολη.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Ο κατηγορούμενος προπονητής, τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2020, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές του, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών και αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν πολύωρες και κατά κύριο λόγο ατομικές προπονήσεις μαζί του. Ακολούθως, προέβαινε είτε στον χώρο του γυμναστηρίου είτε στην οικία του σε ασέλγεια σε βάρος των κοριτσιών.

Την ίδια ώρα η έρευνα για τη δράση του διαζευγμένου και πατέρα ενός παιδιού προπονητή είναι σε πλήρη εξέλιξη καθώς εξετάζεται αν υπάρχουν και άλλα θύματα από το περιβάλλον της σχολής.

Άτομα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της πρώην συζύγου του τον περιγράφουν ως βίαιο, λένε ότι την χτυπούσε επανειλημμένα και υποστηρίζουν ότι αυτός ήταν και ο λόγος του διαζυγίου.