ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΠΟΕΔΗΝ απευθύνει έκκληση βοήθειας για 11χρονο! Πρέπει να μεταφερθεί

Η φιλοξενία ενός 11χρονου με βαρύ αυτισμό στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», όπου βρίσκεται από τις 9 Σεπτεμβρίου, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και όχι σε κάποια κατάλληλη δομή, όπως θα έπρεπε αποτέλεσε την αφορμή για μια την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Σε ό,τι αφορά το 11χρονο αγόρι η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως «είναι σε μόνιμη υπερδιέγερση και κινδυνεύει με αυτοτραυματισμό. Παράλληλα, αναστατώνονται λόγω αυτού τα άλλα νοσηλευόμενα παιδιά στη Β’ Παιδιατρική Πανεπιστημιακή κλινική όπου φιλοξενείται. Το νοσοκομείο τού διέθεσε αποκλειστικές νοσοκόμες αλλά η μία μετά την άλλη παραιτούνται, επειδή τραυματίζονταν από την επιθετικότητα του παιδιού. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου κάνει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ και κάνει έκκληση στους συναρμόδιους Υπουργούς για μεταφορά του 11χρονου σε ειδική δομή.
«Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Υφυπουργό Εργασίας να δώσουν λύση σε αυτό το μείζον κοινωνικό ζήτημα. Όπως λύση πρέπει να βρεθεί και για τα άλλα 50 εγκαταλελειμμένα παιδιά» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.