ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Πόλα Ρούπα περιγράφει την απόπειρα απόδρασης του Μαζιώτη με ελικόπτερο

 

Μερικές εβδομάδες μετά την προσπάθειά της να θέσει σε ομηρία τον πιλότο του ιδιωτικού ελικοπτέρου, ώστε να τον οδηγήσει στις φυλακές Κορυδαλλού και να εκπληρώσει το σχέδιο απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη, η Πόλα Ρούπα δίνει εξηγήσεις και λεπτομέρειες για τα όσα διαδραματίστηκαν στο ελικόπτερο. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, η σύντροφος του καταδικασμένου τρομοκράτη, φόρεσε ξανθιά περούκα, μίσθωσε το ελικόπτερο και κάποια στιγμή έβγαλε όπλο στον πιλότο. 

Με κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Πόλα Ρούπα ξεκινάζει λέγοντας ότι, υπό άλλες συνθήκες, το κείμενο αυτό θα γραφόταν από τον Επαναστατικό Αγώνα, ωστόσο η έκβαση της απόπειρας απόδρασης του Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού, την υποχρεώνει να μιλήσει προσωπικά, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή ήταν στο ελικόπτερο.

Η σύντροφος του κρατούμενου Νίκου Μαζιώτη περιγράφει πως στήθηκε η επιχείρηση απόδρασης και τί συνέβη μέσα στο ελικόπτερο από την στιγμή που έβγαλε το όπλο της και διέταξε τον πιλότο να αλλάξει πορεία. Μάλιστα αναφέρει ότι για όλα όσα συνέβησαν έφταιγε ο πιλότος, -ο οποίος όπως λέει ήταν και αυτός οπλισμένος- καθώς έβαλε την ζωή του πάνω από τη δική της και ρίχνοντας το ελικόπτερο στο έδαφος. Όπως λέει η Ρούπα εκείνη είχε προβλέψει για την προστασία του και είχε μαζί της αλεξίσφαιρο γιλέκο για τον δώσει να φορέσει όταν θα έφταναν πάνω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Παράλληλα προσθέτει ότι η οργάνωση της απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη ήταν μια πολιτική απόφαση όπως πολιτική απόφαση ήταν η απελευθέρωση και άλλων πολιτικών κρατουμένων και όχι προσωπική της επιλογή προαναγγέλοντας αντίστοιχες ενέργειες που πρόκειται να κάνει στο μέλλον.

Στη συνέχεια η Πόλα Ρούπα αναφέρεται στη ληστεία που πραγματοποίησε πέρυσι τον Ιούνιο στην τράπεζα Πειραιώς στο νοσοκομείο Σωτηρία, χαρακτηρίζοντας την ως απαλλοτρίωση. Όπως εξηγεί με τα χρήματα αυτά εξασφάλισε την επιβίωσή της στην παρανομία, την οργάνωση της δράσης της αλλά και την χρηματοδότηση της επιχείρησης για την απόδραση του Νίκου Μαζιώτη και άλλων συντρόφων τους.

Επίσης η Ρούπα μιλά για κατάσταση πολέμου στην οποία βρίσκεται η χώρα με θύματα όπως λέει τους άστεγους, τα παιδιά που υποσιτίζονται, τους απελπισμένους από την οικονομική αφαίμαξη και αυτούς που αυτοκτονούν. 

Τέλος, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα συμβαίνουν αλλά και όσα θα ακολουθήσουν καθώς αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επιβάλει το πιο "άγριο" μνημόνιο που έχει ως τώρα περάσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η τελευταία πολιτική ψευδαίσθηση που κατέρρευσε πολύ γρήγορα. Ήταν αναμενόμενο ότι και αυτή όπως και κάθε άλλη κυβέρνηση θα ήταν υποχρεωμένη όχι μόνο να συνεχίσει τις πολιτικές των μνημονίων, αλλά και να επιβάλλει όλο και πιο σκληρά μέτρα εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, δεδομένου ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση βαθαίνει όλο και περισσότερο. Κανένα κόμμα και κανένας συνασπισμός κομμάτων δεν έχει περιθώριο να βάλει το ελάχιστο φρένο στις πολιτικές κοινωνικής γενοκτονίας που επιβάλλονται από τους "θεσμούς" και την οικονομική ελίτ. Γιατί μια τέτοια επιλογή θα οδηγούσε σε ένα ανελέητο και χωρίς τέλος πόλεμο με τις πλέον ισχυρές οικονομικές και πολιτικές εξουσίες του πλανήτη. 

Δείτε στο athens.indymedia.org ολόκληρο το κείμενο της Πόλας Ρούπα