ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η «λίστα θανάτου» του Χριστόδουλου Ξηρού για χτυπήματα σε πολιτικούς και αστυνομικούς

 

Νέες αποκαλύψεις για τα σχέδια του Χριστόδουλου Ξηρού για μπαράζ επιθέσεων σε πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς με εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε πλαστικά τάπερ έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως προκύπτει από τα ιδιόχειρα σημειώματα που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου περισσότερα από 45 πλαστικά τάπερ με την μεγάλης εκρηκτικής ισχύος εκρηκτική ύλη ΑNFO ήταν έτοιμα να σταλούν από τον Ξηρό και την ομάδα του σε πολιτικούς, δημόσιους λειτουργούς και αστυνομικούς που είχαν συμμετοχή στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την φύλαξη των φυλακών υψίστης ασφαλείας, στο Δομοκό. 

Στην λίστα ήταν όσοι ενεπλάκησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην κατασκευή των φυλακών, από τη νομοθετική ρύθμιση, την εκπόνηση του σχεδιασμού, την κατασκευή, μέχρι και τη λειτουργία των φυλακών. 

Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει τα στελέχη του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου. 
 Στο σχέδιο θα συμμετείχαν ο Χριστόδουλος Ξηρός, η 22χρονη Αγγελική, ο 40χρονος Γιώργος που αναζητούνται καθώς και μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. 

Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να τοποθετήσουν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε αεροστεγείς συσκευασίες, τις οποίες θα παρέδιδαν στα σπίτια των στόχων και όπως λένε αστυνομικοί, μία τέτοια έκρηξη θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες.