3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Η τελική απόφαση! Πότε και πώς ανοίγουν τα σχολεία!

Άνοιγμα όλων των σχολείων σε δύο φάσεις έως το τέλος Μαΐου φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, να είναι η τελική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία θα ανακοινώσει στο μήνυμα που θα απευθύνει στους πολίτες την Τρίτη.

Η πρώτη φάση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφορά έναρξη μαθημάτων για όλες τις τάξεις Λυκείου και Γυμνασίου στις 11 Μαΐου και δύο εβδομάδες αργότερα, στις 25 Μαΐου, για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία με παράταση του σχολικού έτους.

Η επιδημιολογική πορεία, με διατήρηση του αριθμού νέων κρουσμάτων σε πολύ χαμηλά επίπεδα, είναι κλειδί για να περάσουμε από την πρώτη, στην δεύτερη φάση. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο τέλος Μαΐου, ενώ για την πρωτοβάθμια στις 26 Ιουνίου.

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία θα είναι πολύ διαφορετική καθώς θα υπάρξουν κανόνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στις τάξεις θα υπάρχουν αντισηπτικά, πιθανότατα θα βρίσκεται ένας μαθητής ανά θρανίο και θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για την επαναλειτουργία των σχολείων στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.