slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η «Ζηνοβία»… αγριεύει! Χιόνια καταιγίδες και «πολικές» θερμοκρασίες!

Το ισχυρό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» από χθες θα συνεχιστεί και σήμερα, καθώς αναμένεται ένα πιο ισχυρό «κύμα» με χιόνια, κρύο και έντονες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, για σήμερα αναμένεται τα φαινόμενα να είναι ακόμη πιο έντονα και κυρίως στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές, στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά και τα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 300-400 μέτρα).

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες. Θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και στη Θράκη και σε πεδινές περιοχές. Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα). Επίσης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου καθώς και στις Σποράδες σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9, στα ανατολικά και νότια τοπικά 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και των βόρειων Κυκλάδων. Bαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.