ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηχηρή απάντηση από Ελλάδα και Κύπρο με μπαράζ ασκήσεων

Ο Χουλουσί Ακάρ ενοχλείται γιατί η Ελλάδα έχει άμυνα στα νησιά της (τα οποία καθημερινά απειλεί η Τουρκία) και επειδή η Κύπρος (την οποία επίσης απειλεί και κατέχει κατά ένα μέρος παράνομα η Τουρκία) διεκδικεί τα νόμιμα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η Τουρκία προκαλεί και λέει πως δήθεν δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με τους Τούρκους. Ελλάδα και Κύπρος όμως αποδεικνύουν σταθερά την αποτρεπτική τους ισχύ η οποία καθημερινά ενδυναμώνεται.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Η Ελλάδα και η Κύπρος απέναντι στις απειλές δεν έχουν παρά να προετοιμάζονται για να απαντήσουν στην κάθε πιθανή πρόκληση και στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση στο άλμα στατικού ιμάντα στην οποία συμμετείχε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με αεροσκάφος C -130, οι Διοικήσεις Καταδρομών και Ναυτικού και εκπαιδευτές από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών.

Ακόμα το ΓΕΕΦ έκανε άσκηση μικρής κλίμακας με την κωδική ονομασία «Υπλγός Νικόλας Παπαγεωργίου» στο Πεδίο Βολής Μανσούρας.

Η άσκηση ήταν διπλής ενεργείας και εξέταζε το σενάριο ανακατάληψης Φυλακίου.

Για την υλοποίηση του σεναρίου, χρησιμοποιήθηκε η δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του 276 ΤΠ. Την άσκηση παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης με τον Διοικητή του Τακτικού Συγκροτήματος 2ου Συντάγματος Πεζικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης συμμετείχε στο διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσε το American Hellenic Institute Foundation (ΑΗΙF) τονίζοντας πως η Τουρκία, αποτελεί την κύρια ορατή απειλή εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, και συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητές της, προχωρώντας σε 6η γεώτρηση σε περιοχή ήδη αδειοδοτημένη από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης:

Μπαράζ απειλών από τον Ακάρ για τα νησία μας