ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης συνελήφθη

97294d9cd91c9c49f60094d1e34619d7_XL

Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο φορολογικού και ασφαλιστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (23.08.2014) πρώτες πρωινές ώρες σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης στην Κέρκυρα, συνελήφθη ένας 35χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος του κέντρου διασκέδασης, για μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, πραγματοποίησαν εκτεταμένο φορολογικό και ασφαλιστικό έλεγχο στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Από τον φορολογικό έλεγχο προέκυψε ποινική παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, λόγος για τον οποίο εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του 35χρονου. Επίσης, διαπιστώθηκαν και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, κατά τον ασφαλιστικό έλεγχο βρέθηκαν πέντε (5) εργαζόμενοι στο κέντρο διασκέδασης, χωρίς την απαραίτητη από τον νόμο ασφαλιστική κάλυψη.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.