ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερέας είπε σε καταθλιπτική να αφήσει τα φάρμακα και να κάνει εξορκισμό και δίαιτα!

Ιερέα της Πάτρας κατήγγειλε μία γυναίκα ότι ενώ είχε διεγνωσμένη κατάθλιψη, της έκανε «εξορκισμό».

Σύμφωνα με μαρτυρία 32χρονης από την Πάτρα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», που πάσχει από κατάθλιψη, ο πατέρας της, μην αντέχοντας να βλέπει την κόρη του σε τέτοια κατάσταση κι ενώ ήδη λάμβανε αγωγή από ψυχίατρο, την πήγε στον ιερέα.

Αυτός την «διάβασε» και στη συνέχεια της είπε να κάνει κάποια… ειδική δίαιτα (κάτι σαν νηστεία) και ότι αυτό θα τη βοηθούσε!

Ο ρασοφόρος χαρακτήρισε αυτό που είχε η νεαρή γυναίκα ως… «δαιμόνιο» και μάλιστα, όπως η ίδια κατήγγειλε, ο παπάς τής έκανε κάτι σαν… εξορκισμό!

Ερωτηθείσα αν της ζήτησε χρήματα, ήταν κατηγορηματική πως «όχι», αν και ο πατέρας της αυτόβουλα άφησε «κάτι» για την Εκκλησία. Όμως ο ιερέας δεν ζητούσε χρήματα.

Η 32χρονη για κάποιο χρονικό διάστημα σταμάτησε τη θεραπευτική αγωγή του γιατρού της και φυσικά το… «δαιμόνιο του παπά» δεν έφυγε!

«Κινδύνευσα να πεθάνω. Θα μπορούσα να είχα οδηγηθεί και στην αυτοκτονία» είπε χαρακτηριστικά.

Ευτυχώς, όμως, το πρόλαβε όταν άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι άσχημο συμβαίνει στον οργανισμό της και ενημέρωσε τον πατέρα της, ενώ άμεσα επισκέφθηκαν εκ νέου τον ψυχίατρό της, ο οποίος έπαθε «σοκ» στο άκουσμα ότι ιερέας «παίζει» με την υγεία ψυχιατρικά ασθενών, επικαλούμενος… δαιμόνια!

Η γυναίκα άρχισε πάλι την αγωγή της και πλέον βρίσκεται σε κατάσταση «ισορροπίας».