ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερέας ξεπούλαγε τα κλεμμένα θρησκευτικά κειμήλια!

Στην εξιχνίαση σειράς κλοπών από εκκλησίες απόμερων περιοχών της Ηπείρου, οδηγούνται οι αστυνομικοί οι οποίοι συνέλαβαν στα Ιωάννινα ιερέα που είχε στην κατοχή του πλήθος θρησκευτικών κειμηλίων, αλλά και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης πληροφοριών που δέχθηκαν, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του υπόπτου κληρικού στην περιοχή της Δωδώνης, όπου κατέσχεσαν ένα Ευαγγέλιο του 1818, ένα χάλκινο νόμισμα των Κλασικών ή Ελληνιστικών χρόνων με παραστάσεις κεφαλής και σκύλου και έναν ξύλινο σταυρό με παράσταση της Σταύρωσης, που προέρχεται από την απόληξη τέμπλου εκκλησίας όπως και δυο θρησκευτικές εικόνες που επίσης κατασχέθηκαν. Ακόμη, βρήκαν άλλο ένα Ευαγγέλιο, δυο εκκλησιαστικά βιβλία, μια δίζωνη θρησκευτική εικόνα και τρία οθωμανικά νομίσματα, τα οποία εξετάζονται.

Στο σπίτι του ιερωμένου βρέθηκαν 28.050 ευρώ, των οποίων την προέλευση δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και ερευνάται αν προέρχονται από το ξεπούλημα κειμηλίων.

Ο ιερέας είναι ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, καθώς ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος του είχε απαγορεύσει εγγράφως εδώ και τέσσερα χρόνια την τέλεση θρησκευτικών πράξεων.