ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερόσυλος εισέβαλλε σε Μονή του Αγίου Όρους – Πήρε ακόμα και τα τάματα!

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχε ένας 56χρονος Ρουμάνος ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αγίου Όρους και των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής που συνέδραμαν τις έρευνες, καθώς είχε εισβάλλει σε Ιερά Μονή και είχε αφαιρέσει όλα τα τάματα και αφιερώματα από εικόνα.
Ο 56χρονος προσκυνητής παραβίασε ξύλινη προθήκη βυζαντινής εικόνας του 9ου μ.Χ. αιώνα και αφαίρεσε χρυσά τάματα πιστών, αυτοκρατορικά κοσμήματα, περιδέραια με βυζαντινά νομίσματα, αρχιερατικά εγκόλπια και μετάλλια αθλητών, τα οποία είναι ανεκτίμητης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας.


Από την πρώτη στιγμή οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή και αστυνομικών σκύλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.
Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν αρχικά να εντοπιστούν όλα τα κλεμμένα τάματα και αφιερώματα σε ορεινή περιοχή του Αγίου Όρους, τα οποία αποδόθηκαν στην Ιερά Μονή, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και ο 56χρονος σε περιοχή του Αγίου Όρους και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου.
Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: voria.gr