ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεία: Η απόφαση του δικαστηρίου για τον 13χρονο που έπνιξε τα ανήψια του

epnixe-ta-anipsia-tou-apofash

Η ιστορία που συγκλόνισε πέρσι το καλοκαίρι το πανελλήνιο με τον πνιγμό δύο αδελφών 7 και 4 ετών, βουλγαρικής υπηκοότητας, σε αρδευτικό κανάλι στο Στρέφι με δράστη τον 13χρονο τότε θείο τους (αδελφό της μητέρας τους) εκδικάστηκε χθες Παρασκευή στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Πύργου.

Το δικαστήριο αποφάσισε να τοποθετηθεί ο 14χρονος σήμερα δράστης στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης στο Βόλο.

Όπως είναι γνωστό στις 31 Ιουλίου 2013 ο 13χρονος, αναζητούσε τα δυο αδέλφια στην περιοχή, καθώς είχαν καθυστερήσει να επιστρέψουν, μετά από θέλημα που τα είχαν στείλει οι γονείς τους στο σπίτι του παππού τους, σε απόσταση περίπου μισό χιλιόμετρο από το δικό τους.

Αφού συνάντησε τα δύο αδέλφια να επιστρέφουν, συνέχισαν όλοι μαζί την πορεία τους, κατά μήκος του αρδευτικού αύλακα, όπου κάποια στιγμή χωρίς συγκεκριμένη αφορμή, έσπρωξε αρχικά τον 8χρονο και στη συνέχεια τον 4χρονο, με αποτέλεσμα τα δύο άτυχα αδέλφια να πέσουν στο νερό και να πνιγούν.

Τα συναισθήματα ζήλιας που έτρεφε για τα δύο ανήλικα ανίψια του, ήταν η αιτία που τον οδήγησε στην αποτρόπαιη πράξη του, όπως ισχυρίστηκε στις Αρχές, κατά τη διάρκεια της ομολογίας του. Ο 13χρονος μη μπορώντας να αντιμετωπίσει την συμπεριφορά του πατέρα του και παππού των παιδιών προς τα δύο ανήλικα αδέλφια, προέβη στην πράξη του αυτή.

Την επόμενη μέρα φοβούμενος τις κυρώσεις είχε πει ότι η γιαγιά του ευθύνεται για τον πνιγμό των 2 αδελφών χωρίς όμως να ευσταθούσε κάτι τέτοιο.

Πηγή: patrisnews.com