ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεία: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι ληστές – βιαστές της ηλικιωμένης

Εξιχνιάστηκε άμεσα από την έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, η υπόθεση ληστείας και βιασμού σε βάρος ηλικιωμένης σε περιοχή της Ηλείας. Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο άνδρες, Έλληνες.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, με την συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έγιναν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Ζαχάρω και στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια των οποίων οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν και προσήχθησαν. Κατά την εξέταση τους στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, αποδέχθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τις πράξεις τους.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή του Πάσχα, αργά το βράδυ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, οι δράστες μπήκαν στην κατοικία της ηλικιωμένης, την κακοποίησαν και της αφαίρεσαν 200 ευρώ, κοσμήματα αξίας 300 ευρώ και την τραπεζική της κάρτα, ενώ της απέσπασαν με απειλές και τον αριθμό pin της τραπεζικής της κάρτας.

Στη συνέχεια ένας από τους δύο μετέβη με το αυτοκίνητο της παθούσας σε τοπικό ΑΤΜ, όπου αποπειράθηκε να κάνει ανάληψη χρημάτων με την κάρτα της, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, λόγω μη διαθέσιμου υπολοίπου.

Ο ίδιος δράστης στις 21 Απριλίου στο Επιτάλιο Ηλείας αφαίρεσε σταθμευμένη μοτοσικλέτα, την οποία χρησιμοποίησε για να διαφύγει στη Μικρομάνη Μεσσηνίας.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατά περίπτωση για ληστεία, βιασμό, κλοπή και παράβαση του νόμου για τα όπλα, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.