ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεία: Θα τον σκότωνε γιατί τα ζώα του μπήκαν στο χωράφι του

Η υπόθεση αφορά σε περιστατικό που έλαβε χώρα στις 28 Οκτωβρίου 2012 στην αγροτική θέση «Πλάτανος» της τοπικής κοινότητας Προδρόμου νομού Ηλείας και η απόφαση του ΜΟΔ εξεδόθη χθες το μεσημέρι.

Με αφορμή τα ζώα

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δύο ημέρες πριν το περιστατικό της απόπειρας ανθρωποκτονίας, δηλαδή στις 26 Οκτωβρίου 2012, τα ζώα του 43χρονου είχαν πάει στον αγρό του 48χρονου και αυτός με τη σειρά του τα πήγε στο μαντρί του και τα επέστρεψε μετά από ώρες στον ιδιοκτήτη τους. Ο 43χρονος προφανώς εξοργισμένος από το περιστατικό, πήγε στις 26 Οκτωβρίου του 2012 στη θέση ‘Πλάτανος’ που είναι το μαντρί του 48χρονου και τον πυροβόλησε δύο φορές με ένα περίστροφο, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει, καθώς η μία σφαίρα πέρασε δίπλα του αλλά δεν τον πέτυχε. Ο 43χρονος τράπηκε σε φυγή και ο 48χρονος ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές που άρχισαν να αναζητούν τον δράστη.

Πράγματι τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν την επόμενη ημέρα, ενώ στον έλεγχο που έκαναν στο περίστροφο που κατείχε, διαπιστώθηκε ότι όντως έλειπαν δύο σφαίρες.

Με όρους

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Κατά την απολογία του ωστόσο υπήρξε διαφωνία μεταξύ Ανακριτή και Εισαγγελέα και δεν προφυλακίστηκε και στη συνέχεια το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε να μην προφυλακιστεί αλλά του επέβαλε περιοριστικούς όρους και πιο συγκεκριμένα την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, να παρουσιάζεται μία φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του και να μην πλησιάζει το μηνυτή στα 50 μέτρα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, που διήρκησε τρεις ημέρες, ο Εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του 43χρονου και το Δικαστήριο χθες αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοχή του, με πέντε ψήφους υπέρ και δύο κατά, καθώς δύο ένορκοι ζητούσαν να δικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη, και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα ετών.

Αν και η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση και να προφυλακιστεί, τελικά το Δικαστήριο, πλειοψηφούντων των τεσσάρων ενόρκων, αποφάσισε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παρουσίασης μία φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του και να μην πλησιάζει το μηνυτή στα 50 μέτρα.

Συνήγοροι πολιτικής αγωγής στην υπόθεση ήταν ο δικηγόρος της Αμαλιάδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο δικηγόρος Πύργου κ. Θεόδωρος Αντωνόπουλος, ενώ συνήγοροι υπεράσπισης ήταν ο δικηγόρος Πατρών κ. Θεόδωρος Χρονόπουλος και ο δικηγόρος Αμαλιάδας κ. Μάκης Παπαγιαννόπουλος.

Πηγή:patrisnews.com