ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ηλικιωμένοι έκαναν την πλατεία… υπαίθριο καφενείο!

Μπορεί η καραντίνα να έχει περάσει σε ένα άλλο επίπεδο αφού αρκετοί αδιαφορούν για τα μέτρα, όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποιοι δεν τηρούν ούτε και τα προσχήματα.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ηλικιωμένοι και συχνάζουν στις πλατείες, περνώντας την ώρα τους, προκαλώντας όμως συνωστισμό, αφού δεν κρατούν ούτε αποστάσεις, ούτε τηρούν τα μέτρα.

Το χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατάστασης είναι τα Ψηλαλώνια στην Πάτρα. Ηλικιωμένοι χωρίς να φορούν μάσκες κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον στα παγκάκια της πλατείας και μιλούν με τις ώρες για διάφορα.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το κεντρικό θέμα της συζήτησης τους – αν περάσει κανείς και τους ακούσει από τα παγκάκια – είναι συνήθως η πανδημία και τα όσα ζούμε.

Βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις οι ηλικιωμένοι δεν μένουν μόνο στις συζητήσεις. Παίζουν και κανένα ταβλάκι, όπως έγινε, το μεσημέρι της Παρασκευής όπου περαστικοί από την πλατεία, είδαν αρκετούς από αυτούς να έχουν συγκεντρωθεί πάνω από ένα παγκάκι και να παρακολουθούν το παιχνίδι.

Με λίγα λόγια ένεκα πανδημίας μετέτρεψαν την πλατεία σε… υπαίθριο καφενείο.