ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιοφάνεια και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα – Αναλυτική πρόγνωση

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο και ζέστη στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα, Σάββατο. 

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 34 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 23 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Νότια Κρήτη να φτάνει τους 36 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο και το Μυρτώο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς και το μεσημέρι μέτριοι και πρόσκαιρα στα νότια ισχυροί.

Αναλυτικά : 

Σην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά 6 και την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου (Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: γενικά αίθριος. άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. θερμοκρασία: από 17 έως 37 και στη Θράκη έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος καιρός: γενικά αίθριος. άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. θερμοκρασία: από 21 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος. άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά και νότια 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. θερμοκρασία: από 19 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αίθριος. άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. θερμοκρασία: από 23 έως 28 και τοπικά στην Κρήτη έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αίθριος. άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου.