ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημέρα ταλαιπωρίας η Τρίτη – Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ταλαιπωρία περιμένει αύριο, Τρίτη, όσους θα πρέπει να κινηθούν στην Αθήνα, λόγω της πανελλαδικής απεργίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Με εξαίρεση το Μετρό και το Τραμ που θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας, τα υπόλοιπα ΜΜΜ δεν πρόκειται να λειτουργήσουν στην Αθήνα, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα Αθήνας -Πειραιά, με αφορμή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, στην 24ωρη απεργία μετέχουν ΗΛΠΑΠ, ΟΑΣΑ και ΣΤΑΣΥ, αλλά και το Αττικό Μετρό με στάσεις εργασίας. Αναλυτικά, τα ΜΜΜ θα απεργήσουν ως εξής:

24ωρη απεργία για την γραμμή 1 του Ηλεκτρικού

24ωρη απεργία για τα λεωφορεία

24ωρη απεργία για τα τρόλεϊ

Οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, θα είναι σταματημένοι από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

Το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Αύριο εκτός των ΜΜΜ, απεργούν και τα πλοία, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε την 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6 το πρωί ως τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Τα τρένα θα πραγματοποιήσουν κι αυτά απεργία, αλλά την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αποφάσισε να κάνει επίσης 24ωρη απεργία, αλλά δύο ημέρες μετά, πράγμα που σημαίνει πως την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν οι γραμμές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και του προαστιακού.