ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Δύο άνδρες κινδύνευσαν στο λιμάνι εξαιτίας της κακοκαιρίας

Πολλά είναι τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει από το πρωί όλη την Κρήτη.

 

 

 

Από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι στο λιμάνι καταγράφηκαν δεκάδες με προβλήματα με κυρίαρχα την πτώση ενός πολίτη στη θάλασσα και τον τραυματισμό ενός λιμενικού.

Το περιστατικό συνέβη νωρίς το μεσημέρι όταν εξαιτίας της κακοκαιρίας κόπηκαν οι κάβοι από το τουριστικό πλοίο «Μαρίνα».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost, ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαϊτάκης, στο σημείο έσπευσε άνδρας του λιμενικού σώματος για να βοηθήσει τον κυβερνήτη του σκάφους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον λιμενικό υπάλληλο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου του έγιναν ράμματα πάνω από το φρύδι.

Την ίδια ώρα, ένας 62χρονος άνδρας επιχείρησε να βοηθήσει τον κυβερνήτη στο πλοίο «Μαρίνα» ωστόσο γλίστρησε και έπεσε από το σκάφος στη θάλασσα.

Άνδρες του λιμενικού σώματος τον έβγαλαν άμεσα και με ασφάλεια.

Δεκάδες μικροπροβλήματα

Στο λιμάνι του Ηρακλείου, σύμφωνα με τον κ. Σαϊτάκη, έπνεαν 8 με 10 μποφόρ και υπήρξαν πολλά προβλήματα «ευτυχώς μικρά που λύθηκαν όλα στο ακέραιο».

Χαρακτηριστικά είναι τα εξής προβλήματα:

– Ένα επιβατικό πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα και δημιούργησε ρήγμα. Ευτυχώς δεν έγινε ρύπανση. Οι λιμενικοί επενέβησαν και το πρόβλημα λύθηκε.

– Το κρουαζιερόπλοιο Blue Orizon το οποίο ήταν να αγκυροβολήσει σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου δεν μπόρεσε εξαιτίας της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να «δέσει» στα Λινοπεράματα.

– Ένα δέντρο έπεσε στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου κόβοντας το ρεύμα της κυκλοφορίας. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε κανένα θύμα. Η αντίδραση του λιμενικού σώματος ήταν άμεση καθώς ειδοποίησε την πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο και απομάκρυνε τον κορμό του δέντρου με ασφάλεια αποκαθιστώντας την κυκλοφορία.

 

Πηγή: cretapost.gr