ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ήρθε για να μείνει η κακοκαιρία! Δείτε τον χάρτη της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τις επόμενες μέρες

Επιμένει η κακοκαιρία τουλάχιστον μέχρι και αύριο, παραμονή Χριστουγέννων, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως δείχνουν τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα Χριστούγεννα θα επικρατήσει σε όλη σχεδόν τη χώρα βελτιωμένος καιρός, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση.

Οι τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και επικεντρώνονται στα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας, αναμένεται σταδιακά να επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα δυτικά και νότια ηπειρωτικά έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα επιμείνουν έως και τις βραδινές ώρες της Τρίτης. Παράλληλα, αρκετά ενισχυμένοι άνεμοι εντάσεων μέχρι οκτώ μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, ενώ σε περιοχές της Κρήτης και ιδιαίτερα στο Δυτικό Λιβυκό Πέλαγος οι εντάσεις των δυτικών ανέμων θα φτάσουν τοπικά τα εννέα έως δέκα μποφόρ.