ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυρές βροχοπτώσεις στις Σέρρες – Υπερχείλισε ο ποταμός

«Συναγερμός» σήμανε το απόγευμα, σε όλες τις αρχές και υπηρεσίες των Σερρών, μετά την υπερχείλιση του ποταμού, στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, της πόλης των Σερρών, λόγω σφοδρής βροχόπτωσης.

Αστυνομία, Πυροσβεστική, αλλά και οι υπηρεσίες τόσο της Περιφερειακής Ενότητας, όσο και του Δήμου Σερρών, τέθηκαν αμέσως σε κατάσταση συναγερμού.

Μετά την υπερχείλιση του ποταμού στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων της πόλης των Σερρών, κάτοικοι ομολογούν πως ζουν καθημερινά με αυτόν τον φόβο, ένας φόβος που σήμερα πήρε «σάρκα και οστά”.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η ορμή των νερών, που ξερίζωσαν ολόκληρα δέντρα, τα οποία «κόλλησαν” κάτω από μία από τις γέφυρες.

Όμως προβλήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα δημιουργήθηκαν και στην Ορεινή του Δήμου Σερρών. Ισχυρή χαλαζόπτωση και νεροποντή έπληξαν το ορεινό χωριό με τις ζημιές να είναι πολλές και τα προβλήματα ιδιαιτέρως σοβαρά όπως τονίζει, στο Infonews24.gr, η πρόεδρος του χωριού Σοφία Ιχτιάρη «Τα κυβικά νερού που έπεσαν στην Ορεινή ήταν πολλά ενώ το χαλάζι έπεφτε με ορμή. Οι ζημιές είναι πολλές. Είμαστε σε εγρήγορση και επικοινωνία με την δημοτική αρχή για να δούμε τι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν. Διακοπή ρεύματος δεν έχει σημειωθεί μονάχα διακοπή ύδρευσης σ ένα σημείο. Μετρούμε τις ζημιές που έχουν σημειωθεί” αναφέρει η κυρία Ιχτιάρη.