ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισόβια στη «φόνισσα του Κορωπίου»

Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 18 μήνες και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ καταδικάστηκε η φόνισσα του Κορωπίου. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ομόφωνα, απέρριψε τα αιτήματα της 30χρονης κατηγορουμένης για αναγνώριση ελαφρυντικών και την έκρινε ένοχη για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του συντρόφου της μπροστά στα μάτια των παιδιών της, πριν από τέσσερα χρόνια.

Η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας αφού εισηγήθηκε την καταδίκη της αποκαλούμενης «φόνισσας του Κορωπίου» ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και τα πρακτικά της δίκης να αποσταλούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν συνέργεια στην υπόθεση του 45χρονου άνδρα που αποτέλεσε το μήλον της έριδος μεταξύ των δυο γυναικών με μοιραία κατάληξη.
Η γυναίκα, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών, σε ηλικία 26 ετών, μαχαίρωσε έξι φορές την 35χρονη πρώην σύζυγο του συντρόφου της, μέσα στο σπίτι της και μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών της, τον Αύγουστο του 2016.

Το θύμα είχε δύο παιδιά με τον 45χρονο (41χρονο τότε) και η φερόμενη δράστις είχε αποκτήσει άλλα δύο παιδιά με τον ίδιο άντρα, με τον οποίο ήταν σε σχέση.

Τα δύο ανήλικα παιδιά του θύματος ήταν μπροστά στη δολοφονία της μητέρας τους. Πλέον, την επιμέλειά τους έχει αναλάβει η αδελφή της άτυχης γυναίκας.

Τι είπε η «φόνισσα του Κορωπίου» στην απολογία της
«Οφείλω μια συγνώμη για τον πόνο που έχω προκαλέσει στους ανθρώπους και τα παιδιά της συγχωρεμένης και στα δικά μου. Είχαμε πολύ ωραία σχέση από το 2010- 2014. Δεν ήξερα ότι είχε άλλη οικογένεια. Ξαφνικά ενώ ήμουν ήδη έγκυος 5 μηνών, μου είπε ότι ήταν παντρεμένος, χωρισμένος. Και εγώ και η συγχωρεμένη του ζητούσαμε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. […] Εκείνη τη μέρα δεν είχα σκοπιμότητα να έχω το μαχαίρι να σκοτώσω άνθρωπο […]».

Η ίδια περιγράφει στην απολογία της ότι τη μέρα του φονικού, το θύμα της έκανε νόημα να σταματήσει ενώ η ίδια περνούσε με το αυτοκίνητο. Ισχυρίζεται ότι το θύμα άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού κι έβριζε τη δράστιδα. Σε ερώτηση της προέδρου τι έλεγε το θύμα, η κατηγορούμενη απάντησε ότι «δεν μπορώ να πω. Εδώ και δύο χρόνια προσπαθώ να μπω στον ίσιο δρόμο, δε θέλω να αμαρτάνω».

Επίσης, η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι δε γνώριζε ότι ο σύντροφός της και το θύμα είχαν πάρει διαζύγιο και ότι αυτός ο άνδρας της κορόιδευε και τις δύο.