ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισόβια στον 57χρονο που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του σε ζαχαροπλαστείο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 57χρονος που τον Δεκέμβριο του 2021 σκότωσε τη σύζυγό του πυροβολώντας την με κυνηγετική καραμπίνα, μέσα σε ζαχαροπλαστείο, στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και επιπλέον 4 χρόνια και έξι μήνες για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Το έγκλημα τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας, 13 Δεκεμβρίου, την ώρα που η άτυχη 55χρονη βγήκε από το σπίτι της και έπεσε πάνω στον καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνο που φαίνεται ότι της έχει στήσει καρτέρι και την περίμενε απέξω για τρεις ολόκληρες ώρες.

Η γυναίκα φοβήθηκε για τη ζωή της, αφού στο παρελθόν την είχε χτυπήσει και την είχε απειλήσει πολλές φορές. Ξεκίνησε να τρέχει και μπήκε μέσα σε ένα ζαχαροπλαστείο για να γλιτώσει και ασφάλισε την πόρτα.

Τότε ο δράστης την πυροβόλησε με την καραμπίνα πισώπλατα και μόλις η 55χρονη έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος, εκείνος όπλισε ξανά το όπλο και την πυροβόλησε ακόμη δύο φορές.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όμως υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά της.

πηγή φωτογραφίας GrTimes.gr