3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισόβια στους δολοφόνους του 25χρονου στου Φιλοπάππου! Ράγισε καρδιές η μάνα! Βούρκωσε και ο διερμηνέας!

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον 29χρονο Πακιστανό και τον 26χρονο Ιρανό, οι οποίοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού του 25χρονου Νίκου Μουστάκα τον Αύγουστο του 2018 στο λόφο του Φιλοπάππου.

«Από την ακροαματική διαδικασία την εξέταση των μαρτύρων τις απολογίες των κατηγορουμένων τα αναγνωστέα έγγραφα και κυρίως την ιατροδικαστική έκθεση, κατά τη γνώμη μου αποδείχθηκε ότι τέλεσαν ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού δεδομένου ότι τόσο από τις καταθέσεις προέκυψε η βίαιη ώθηση του θύματος προς το γκρεμό και μάλιστα η ώθηση του σε απόσταση 12 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν αρχικά καθώς τον είχαν πιάσει από τους ώμους και προτείνω να κηρυχθούν ένοχοι», είπε στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός.

Τις απολογίες των κατηγορουμένων είχε διακόψει το ξέσπασμα της τραγικής μητέρας αλλά και τα δάκρυα του Πακιστανού μεταφραστή, που δεν άντεξε την συναισθηματική φόρτιση.

«Ζητάω συγνώμη από την οικογένεια. Πήγαμε να ληστέψουμε δεν είχαμε σκοπό να σκοτώσουμε. Ο νεαρός καθόταν κοντά στο γκρεμό. Πήγα κοντά του κρατώντας μαχαίρι και αυτός γλίστρησε», είπε στην απολογία του ο Πακιστανός κατηγορούμενος.

«Να μας φέρει το Νικόλα μας πίσω και αν τον φέρει από εμένα είναι ελεύθερος! Εμείς ούτε γιορτές ούτε Χριστούγεννα θα ζήσουμε ξανά» ξέσπασε μέσα στην αίθουσα η μητέρα του αδικοχαμένου 25χρονου ενώ και ο διερμηνέας με δάκρυα στα μάτια ζήτησε λίγο χρόνο να συνέλθει λέγοντας «δεν αισθάνομαι καλά από την στεναχώρια, έχω χάσει κι εγώ παιδί».